Casa de expeditii
Transport international de marfuri
Email: office@recofert.ro
Telefon: 0746 06 47 47
mai 22 2014

Reguli de incarcare si descarcare a marfurilor

Atunci cand se realizeaza servicii de transport marfa trebuie sa cunoastem regulile de incarcare si descarcare a marfurilor.

Incarcarea marfurilor in automobile, fixarea, acoperirea si legarea marfurilor se executa de catre expeditorul de marfuri, iar descarcarea lor din automobile, scoaterea dispozitivelor de fixare si a mijloacelor de acoperire – de catre destinatarul de marfuri.

Expeditorul de marfuri si destinatarul marfurilor executa deschiderea si inchiderea bordurilor automobilelor si gurilor de  acces ale autocisternelor, coborarea si ridicarea furtunurilor din gurile de acces ale autocisternelor, conectarea şi deconectarea furtunurilor. Agentul transportator poate, de comun acord cu expeditorul sau
destinatarul  de  marfuri, sa-si  asume incarcarea  si descarcarea marfurilor. In cazul participarii soferului la incarcare sau descarcare el primeste incarcatura de la bordul automobilului la incarcare si o preda la bordul automobilului la descarcare.

In cazul, in care agentul transportator de comun acord cu expeditorul (destinatarul) de marfuri isi asuma executarea lucrarilor de incarcare-descarcare, el poarta raspundere pentru deteriorarea sau defectarea marfurilor, la incarcare si descarcare, care a avut loc din vina lui.

deschide WhatsApp
Salut, ai nevoie de un transport de marfa ? Noi te putem ajuta. Trimite-ne detaliile marfii pe WhatsApp
Powered by