Casa de expeditii
Transport international de marfuri
Email: office@recofert.ro
Telefon: 0746 06 47 47
ian. 11 2014

Glosar termeni transport rutier – partea II

Masa totala maxima autorizata – masa totala maxima a unui vehicul rutier, asa cum este declarata de constructorul acestuia.

Transport rutier – operatiuni prin care se realizeaza deplasarea persoanelor sau a marfurilor cu un autovehicul sau cu un ansamblu de vehicule rutiere.

Transport rutier in zona de mic trafic de frontiera – transport rutier care implica deplasarea unui vehicul rutier de pe teritoriul unui stat pe teritoriul statului invecinat, pe o distanta de cel mult 30 de kilometri fata de frontiera.

Transport rutier local – transport rutier ce se efectueaza in interiorul zonei administrativ-teritoriale a unei localitati, fara a depasi limitele acesteia.

Transport rutier judetean – transport rutier care se efectueaza intre localitatile aceluiasi judet, fara a depasi limitele acestuia.

Transport rutier interjudetean – transport rutier care se desfasoara intre localitatea de plecare si localitatea de destinatie, situate pe teritoriul a doua judete diferite.

Transportator rutier – orice intreprindere care efectueaza servicii de transport de marfuri sau de persoane, in conditiile prezentei ordonante de urgenta.

deschide WhatsApp
Salut, ai nevoie de un transport de marfa ? Noi te putem ajuta. Trimite-ne detaliile marfii pe WhatsApp
Powered by